Ontgiften

De momenteel meer gebruikte naam is DETOXEN. Detoxen wil zeggen dat je de in je lichaam aanwezige toxines (giffen) uit je lichaam gaat transporteren.

Jouw LEVER heeft oa als functie om alle afvalstoffen (giffen), die geproduceerd worden bij je vertering en stofwisseling, weer uit je lichaam te krijgen. Een groot deel van dit proces gebeurt ’s nachts, enkele uren nadat je je laatste maaltijd hebt genomen tot op het moment dat je ’s ochtends weer begint met eten. Dit proces van ontgiften gebeurt dus vele uren per nacht. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat als je je laatste maaltijd nog laat in de avond neemt, je lever pas veel later begint met ontgiften. Dit gaat dan ten koste van de totale ontgiftingsuren per nacht. Dat kunnen dan wel 3 of 4 uur per nacht minder zijn. Op een jaar gezien kom je dan al gemakkelijk op 1000 uren minder ontgiftingstijd vergeleken met iemand die tussen 17.00 en 18.00 uur zijn laatste maaltijd neemt.

Jouw lever is er voor gemaakt om de afvalstoffen die elke dag bij je eigen vertering en stofwisseling ontstaan, tijdens de nachtelijke ontgifting weer uit je lichaam te transporteren. Op deze manier blijft je lichaam schoon en hoef je geen giffen op te slaan. Voordat je gaat ontgiften is het zeker belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen nieuwe toxines binnen krijgt. Anders ben je aan het dweilen met de kraan open.

Helaas is het al tientallen jaren zo dat we extra giffen binnenkrijgen via het veel gecontroleerde ‘DRINK’ WATER, onze ‘SCHONE’ LUCHT en ons ‘NORMALE’VOEDSEL. Onze lever doet er echt alles aan om ons vrij te houden van giffen, helaas lukt dat niet meer. Tegenwoordig hebben we eigenlijk een 2e lever nodig om dit gedaan te krijgen. Alles wat jij niet ontgift krijgt, wordt in jouw lichaam opgeslagen, vnl in jouw bindweefsel. Deze opslag van giffen heeft een negatieve invloed op jouw gezondheid. Je doorbloeding wordt minder goed op de plaats waar de giffen zijn opgeslagen, de PH (zuurtegraad) wordt op deze plaatsen lager (dwz zuurder) en daardoor kan de zuurstof moeilijker tot bij de lichaamscellen komen.

Er is een mogelijkheid om je ‘drink’water thuis zelf te FILTEREN, zodat je geen nieuwe giffen binnen krijgt. 80% van de afvalstoffen uit ons ‘drink’water wordt eruit gefilterd. Dat is op zich al een nodige prestatie. Maar dat wil ook zeggen dat er nog 20% in het water aanwezig blijft. Er wordt wel vaker geschreven dat ons ‘drink’water het meest gecontroleerde is, maar dat wil niet zeggen dat het ook het best gefilterde is. En met schoon drinkwater kun je ook het best ontgiften. Logisch toch! Je maakt toch ook je ruiten niet schoon met vuil water. Heb je al eens geprobeerd je ruiten schoon te maken met koffie.

Via onze voeding krijgen we ook vele giffen/toevoegingen binnen die niet in ons lichaam thuis horen. Ook hier kun je bewust keuzes maken waardoor je minder toxines binnen krijgt (kijk hiervoor in het menu onder ‘info’). Giffen zoals fluor, aluminium en geraffineerde suikers krijg je ook heel gemakkelijk via je ‘normale’ tandpasta en je ‘normale’ deo en het belonende snoepje in je lichaam.

Niet alleen het lichaam heeft regelmatig een extra ontgifting nodig, ook voor het EMOTIONELE en ENERGETISCHE  systeem is een ontgifting belangrijk. De Bach bloesems kunnen hier zeer behulpzaam zijn. Een kritische opruimende kijk op je gevoelsleven heeft een grote invloed op je welzijn.

Nadat je de noodzakelijke stappen hebt gezet zodat je geen extra giffen meer opneemt, kun je aan de slag  met de bedoelde ontgifting. Je hebt hiervoor 2 mogelijkheden.

  •  je eigen ontgiftingsorganen optimaal laten functioneren mbv kruiden (mariadistel,curcuma of solidago)  en kruidenthee (nierenthee en leverthee)
  • natuurlijke middelen nemen die van zichzelf al ontgiften. Ze werken als een 2e lever. Zoals gecontroleerde ZEOLIET en ALGEN (chlorella, spirulina of kelp).

Deze middelen binden afvalstoffen en transporteren deze uit je lichaam. En daarom is het ook belangrijk om tijdens de ontgifting voldoende water te drinken. Zodat de giffen goed uit je lichaam verwijdert worden. Sporten (zweten) en sauna ondersteunen dit proces ook.