Detox

De momenteel meer gebruikte naam is DETOXEN. Detoxen wil zeggen dat je de in je lichaam aanwezige toxines (giffen) uit je lichaam gaat transporteren.

Jouw LEVER heeft oa als functie om alle afvalstoffen (giffen), die geproduceerd worden bij je vertering en stofwisseling, weer uit je lichaam te krijgen. Een groot deel van dit proces gebeurt ’s nachts, enkele uren nadat je je laatste maaltijd hebt genomen tot op het moment dat je ’s ochtends weer begint met eten. Dit proces van ontgiften gebeurt dus vele uren per nacht. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat als je je laatste maaltijd nog laat in de avond neemt, je lever pas veel later begint met ontgiften. Dit gaat dan ten koste van de totale ontgiftingsuren per nacht. Dat kunnen dan wel 3 of 4 uur per nacht minder zijn. Op een jaar gezien kom je dan al gemakkelijk op 1000 uren minder ontgiftingstijd vergeleken met iemand die tussen 17.00 en 18.00 uur zijn laatste maaltijd neemt.

Jouw lever is er voor gemaakt om de afvalstoffen die elke dag bij je eigen vertering en stofwisseling ontstaan, tijdens de nachtelijke ontgifting weer uit je lichaam te transporteren. Op deze manier blijft je lichaam schoon en hoef je geen giffen op te slaan. Voordat je gaat ontgiften is het zeker belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen nieuwe toxines binnen krijgt. Anders ben je aan het dweilen met de kraan open. De laatste deccenia zijn er duizenden gifstoffen bij gekomen waarmee wij in aanraking kunnen komen. Deze toegenomen hoeveelheid gifstoffen is grotendeels de oorzaak van vele chronische aandoeningen.

Helaas is het al tientallen jaren zo dat we extra giffen binnenkrijgen via het veel gecontroleerde ‘DRINK’ WATER, onze ‘SCHONE’ LUCHT en ons ‘NORMALE’ VOEDSEL. Onze lever doet er echt alles aan om ons vrij te houden van giffen, helaas lukt dat niet meer. Tegenwoordig hebben we eigenlijk een 2e lever nodig om dit gedaan te krijgen. Alles wat jij niet ontgift krijgt, wordt in jouw lichaam opgeslagen, vnl in jouw bindweefsel en vetweefsel. Deze opslag van giffen heeft een negatieve invloed op jouw gezondheid. Je doorbloeding wordt minder goed op de plaats waar de giffen zijn opgeslagen, de PH (zuurtegraad) wordt op deze plaatsen lager (dwz zuurder) en daardoor kan de zuurstof moeilijker tot bij de lichaamscellen komen en krijg je eerder ontstekingen en pijnen. 

Er is een mogelijkheid om je ‘drink’water thuis zelf te FILTEREN, zodat je geen nieuwe giffen binnen krijgt. 80% van de afvalstoffen uit ons ‘drink’water wordt eruit gefilterd. Dat is op zich al een nodige prestatie. Maar dat wil ook zeggen dat er nog 20% in het water aanwezig blijft. Er wordt wel vaker geschreven dat ons ‘drink’water het meest gecontroleerde is, maar dat wil niet zeggen dat het ook het best gefilterde is. En met schoon drinkwater kun je ook het best ontgiften. Logisch toch! Je maakt toch ook je ruiten niet schoon met vuil water. Heb je al eens geprobeerd je ruiten schoon te maken met koffie.

Via onze voeding krijgen we ook vele giffen/toevoegingen binnen die niet in ons lichaam thuis horen. Ook hier kun je bewust keuzes maken waardoor je minder toxines binnen krijgt (kijk hiervoor in het menu onder ‘info’). Giffen zoals fluor, aluminium en geraffineerde suikers krijg je ook heel gemakkelijk via je ‘normale’ tandpasta en je ‘normale’ deo en het belonende snoepje in je lichaam.

Niet alleen het lichaam heeft regelmatig een extra ontgifting nodig, ook voor het EMOTIONELE en ENERGETISCHE  systeem is een ontgifting belangrijk. De Bach bloesems kunnen hier zeer behulpzaam zijn. Een kritische opruimende kijk op je gevoelsleven heeft een grote invloed op je welzijn.

Nadat je de noodzakelijke stappen hebt gezet zodat je geen extra giffen meer opneemt, kun je aan de slag  met de bedoelde ontgifting. Je hebt hiervoor 2 mogelijkheden.

  •  je eigen ontgiftingsorganen optimaal laten functioneren mbv kruiden (mariadistel,curcuma of solidago),  kruidenthee (nierenthee en leverthee), homeopatische ontgifting (oa Reneel, Hepeel en Lymfomyosot) en via de frequentietherapie (deze laat je lever op een eenvoudige manier beter werken).
  • natuurlijke middelen innemen die van zichzelf al ontgiften. Ze werken als een 2e lever. Zoals vloeibare chlorofyl, gecontroleerde ZEOLIET en ALGEN (chlorella, spirulina of kelp). 

Deze middelen binden afvalstoffen en transporteren deze uit je lichaam. En daarom is het ook belangrijk om tijdens de ontgifting voldoende water te drinken. Zodat de giffen goed uit je lichaam verwijdert worden. Sporten (zweten) en sauna ondersteunen dit proces ook.

Er zijn zeker nog meer mogelijkheden om je lever beter te laten werken. Er zijn redelijk veel mensen die een stuwing in de lever hebben waardoor de uitgefilterde afvalstoffen niet via de galvloeistof aan de darm afgegeven kunnen worden en deze deels weer in het bloed worden teruggezet. Deze stuwing kunnen we opheffen via oa een intensieve leverreiniging met behulp van specifieke supplementen, een specifieke darmspoeling en aansluitend een heerlijk lever reset dieet van 9 dagen te doen.

Deel van ons ontgiftingssysteem zijn natuurlijk ook onze nieren, lymfe, longen en huid. Deze zijn meestal makkelijker weer beter te laten werken dan de lever. Deze geven minder snel problemen. Maar zou dit wel het geval zijn dan zijn ook hiervoor meerdere mogelijkheden beschikbaar.

Na dit hele proces van ontgiften kan het zijn dat niet alleen je LEVER lichter is geworden maar dat jouw LEVEN er ook lichter uitziet.

FREQUENTIES VOOR DE LEVER

Een keer in de week, op zaterdagochtend van 8.30 tot 10.30 uur is er een frequentie behandeling gepland om het ontgiften te versterken en de lever te ondersteunen. Hier kunnen meerdere personen, na telefonische aanmelding, tegelijk aan deel nemen. Deze lever ondersteunende frequentie duurt 2 uur. Door meerdere personen te laten deelnemen in deze behandeling kunnen we de kosten laag houden. Zoals op mijn site op meerdere plaatsen al wordt aangegeven, hebben behoorlijk wat mensen een overbelaste lever en kunnen daardoor moeilijk ontgiften. Door deze frequentie behandeling kunnen we de lever ondersteunen waardoor deze beter gaat werken en daardoor kunnen we onszelf beter reinigen.

INTERMITTEREND VASTEN en AUTOFAGIE

Deze methode om te ontgiften is de laatste jaren gelukkig steeds bekender geworden. Voornamelijk omdat de Japanse Professor Yoshinori Ohsumi in 2016 hiervoor de nobelprijs gewonnen heeft omdat hij wetenschappelijk heeft kunnen aantonen welke bijzondere processen tijdens het Intermitterend Vasten (IV) werkzaam zijn. Bij de meeste mensen is het 24 uurs eetpatroon verdeeld in 12 uren waarin je eet en 12 uren waarin je niet eet, 12/12 patroon. Tijdens het intermitterend vasten ga je de periode waarin je eet verkorten en de periode waarin je niet eet verlengen. Bij het 12/12 patroon komt het meestal erop neer dat je ’s avonds om 19.00 uur de laatste keer eet en ’s morgens om 7.00 uur weer begint met eten. De helft van de dag eet je dus niet en de andere helft is er om je maaltijden tot je te nemen. Bij het IV ga je het ontbijt niet overslaan maar je gaat deze naar een later tijdstip verschuiven. Je bouwt dit rustig op van 7.00 uur naar 8.00 en later naar 9.00 of zelfs naar 11.00 uur in de ochtend. Je laatste maaltijd blijft om 19.00 uur. Deze kun je als dit praktisch (werk) haalbaar is naar een uur eerder verplaatsen, dus om18.00 uur. Je kunt in deze verkorte eetperiode wel nog steeds 3 maaltijden tot je nemen. Je kunt ook gewoon dezelfde hoeveelheden als voorheen blijven eten. Je doet dit alleen in een korter tijdsbestek. Het eetpatroon verschuift dus van 12/12 naar 14/10 of zelfs naar 16/8. Op deze manier kan je lever langer doorgaan met ontgiften. prof. Ohsumi heeft aangetoond dat na ongeveer 16 uur niet eten jouw lichaam gaat autofageren. Het autofagie proces wordt dan geactiveerd. Dit houdt in dat jouw lichaam je eigen cellen innerlijk gaat schoonmaken. Het gaat ongebruikte afvalresten die in cel opgeslagen liggen opeten waardoor de cellen schoner worden en waardoor onze energie leveranciers, de mitochondriën meer energie kunnen gaan maken. En voldoende energie heb je nodig om gezond te kunnen blijven. De meeste mensen krijgen dan ook meer energie en blijven dit een hele tijd volhouden en verschuiven dit eetpatroon zelfs naar 18/6 om zo het autofagie proces langer zijn werk te laten doen. Je kunt dit ook naar je eigen mogelijkheden invullen, alleen door de weeks of alleen in het weekend of om de dag. Je bent daar helemaal vrij in. Het is namelijk zo dat elk extra uur dat je langer kunt IV je een uur langer jouw lichaam kunt schoonmaken. Maar je zult merken dat als je dit dagelijks doet het veel gemakkelijker vol te houden is.