Info

Hier zullen enkele tips of links geplaatst worden waarmee je hopelijk iets in je leven kunt veranderen.

ENKELE BASISBEHOEFTEN:

Voor mij is de allerbelangrijkste behoefte die echt op de allereerste plaats staat, de behoefte om verandering aan te brengen in uw leven. Blijft u namelijk op dezelfde weg doorgaan zoals u tot nu toe steeds gedaan heeft dan zal er echt niets bij u gaan veranderen.

Zoals ik al vaker heb aangehaald is onze darm heel belangrijk voor onze gezondheid. Onze darm wordt ook wel ons 2e brein genoemd. 80% van de serotonine die je nodig hebt, worden in de darm geproduceerd. Naast BIOLOGISCHE VOEDING en RUST zijn er nog een aantal zaken waar jezelf iets aan kunt veranderen. Deze punten zijn heel simpel, logisch en gratis maar ze moeten wel worden opgepakt om ook echt aan verandering toe te kunnen komen. 

Ten eerste is dat BEWEGING. De meeste mensen bewegen echt te weinig. Hier wil ik heel kort alleen maar zeggen dat dagelijks een 1/2 uur wandelen voor de meesten al voldoende is. Daarnaast is het belangrijk voor je longen en luchtwegen dat je dagelijks 2 keer licht BUITENADEM raakt om deze structuren te stimuleren. Ga je dus naar BUITEN wandelen in een iets hoger tempo dan voldoe je al aan deze 2 punten en kom je direct al met punt 3 in contact, de ZON. Deze staat niet voor niets al genoemd in geZONdheid. Ook deze mogelijkheden zijn gratis. GENIET van je dagelijkse wandeling en kom tot rust in een natuurlijke omgeving. Aan punt 5 heb je dan ook voldaan, TIJD VOOR JEZELF. Maar doe vooral die dingen waar JIJ plezier in hebt. LUISTER NAAR JEZELF, want alleen jij voelt waar je plezier aan beleeft. Ook alweer gratis, elke dag weer opnieuw.

Om je darm goed tot rust te kunnen laten komen en de vaak onzichtbare darmirritatie weg te krijgen is het, in de tijd waarin we nu leven, heel belangrijk om zo min mogelijk gifstoffen binnen te krijgen. We worden overspoeld met duizenden gifstoffen die in een natuurlijke wereld  nooit aanwezig zullen zijn ( kwik, lood, cadmium, arsenicum, bestrijdingsmiddelen, fluor, toevoegingen bij cosmetica etc etc etc). Deze gifstoffen vinden we terug in ons dagelijks voedsel, drinkwater en de lucht die we inademen. Heb je je eet- en drinkgewoontes kunnen veranderen door oa geen GLUIKEL meer te eten, dan zal je darmirritatie meestal al verdwijnen. GLUIKEL is een woordcombinatie van suiker, zuivel en gluten ( roomboter is meestal helemaal geen probleem). Uit ervaring weten we dat als je gluikel niet meer tot je neemt je darm en daardoor je gehele systeem veel beter gaat functioneren. Probeer het eens 6 tot 9 weken en ondervind zelf wat het met je doet. Na deze 6 tot 9 weken probeer je het nog eens te eten en je zult dan voelen wat het voor reactie bij jou kan geven. Deze stap is de eerste en meestal belangrijkste stap om een betere gezondheid te krijgen.    Helemaal onderaan deze pagina vind je een link en een video waarmee je gemakkelijk heerlijk glutenvrij brood kunt maken wat ook nog eens maanden houdbaar is.                                                                                                                                                                

Dan is er verder nog de mogelijkheid om je MICROBIOOM mee te nemen in je behandeling. Met microbioom bedoel ik alle bacteriën die je in je darm met je meedraagt. Deze hebben een grote invloed. Het microbioom heeft meestal een gewicht van 1,5 kg. Met de meeste van deze bacteriën gaan wij een samenwerking aan, wij leven met ze in een symbiose. Zij maken stoffen die wij nodig hebben om te kunnen leven. Zonder microbioom kun je niet leven. Zij leven voornamelijk van onverteerbare vezels zoals RAUWE GROENTE. Eet je elke dag een kommetje met verse rauwe salade dan zet je jezelf en je microbioom op de goede weg. Vergeet niet om er lang genoeg op te KAUWEN anders kan het microbioom hier te weing mee doen.

Om aansluitend met een schone lei (darm) verder te kunnen gaan, is er nog de mogelijkheid om bij jezelf een DARMSPOELING toe te passen. Tegenwoordig heb je naast de clysma ook de mogelijkheid om zelf een hoge darmspoeling te doen. Hiervoor zijn er dunne slangetjes te koop die je op een soort kleine knijpballon plaatst waarmee je het lauwwarme water (evt met toevoegingen) gecontroleerd in je darm kunt pompen. Probeer het water dan tussen de 5 en 10 minuten binnen te houden. (Lees ook het thema ‘darmspoelingen’ verder hieronder in de tekst icm foto’s.)

WATER, WATER en nog eens WATER vraagt je lichaam elke dag. Voor hem hoef je niks anders te drinken. Overal heeft je lichaam WATER voor nodig en dan het liefst zo schoon en zuiver mogelijk. De mineralen in water heb je niet perse nodig want deze haal je makkelijker uit fruit en groente. Om schoon water te kunnen drinken kun je filters gebruiken. Je kunt koolstof filter, een omgekeerde osmose filter gebruiken of een destillatie apparaat. Met deze 2 filters krijg je bijna 100 % schoon water. Ons kraanwater wordt wel veel gekontroleerd maar dat wil niet zeggen dat het heel schoon is. Ongeveer 80% van de stoffen die in water zitten worden uit ons drinkwater gefilterd. En dan is ook duidelijk dat er nog 20% van die stoffen in het drinkwater aanwezig blijven. Het is te duur om meer als 80% van de stoffen uit het drinkwater te filteren. Vandaar dat het drinkwater niet verder schoon gemaakt wordt Maar dit kun je dus wel zelf doen. ( Om je ruiten schoon te maken gebruik je toch ook zo schoon mogelijk water )                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Als je je gefilterd water ook nog eens uit een koperen beker of fles drinkt dan is je lichaam je behoorlijk dankbaar. 

Naast water zijn er nog andere vloeistoffen die goed voor je zijn. In de gebruikelijke frisdranken en sappen zitten veel toegevoegde suikers en koffie heeft een verzurende werking op ons bindweefsel. Vandaar raad ik het liefst BIOLOGISCHE SAPPENSMOOTHIES, kruidenTHEE, groene thee, KOMBUCHA, WATERKEFIR en gefilterd water aan.  

En in plaats van een kop koffie kun je eens GOLDEN MILK drinken, heerlijk lekker en gezond. ( Warme havermelk met curcuma, zwarte peper, een beetje kokosolie) Je kunt er nog wat gember of kaneel aan toe voegen maar dat is niet perse noodzakelijk.  

                                        

Naast de chemische bereiding van water (filteren) is ook de natuurkundige bereiding, het energetiseren van water heel belangrijk. Zoek maar eens onder prof. G. Pollack en zijn beroemde werk met EZ water oftewel de 4e fase van water. Ook de foto’s die Masaru Emoto van ingevroren waterkristallen heeft gemaakt kunnen veel duidelijk maken over het geheugen van water en de mogelijkheid om water te informeren.

Wil je jezelf en de wereld iets goeds meegeven, probeer dan eens om niet elke dag vlees te eten maar om de dag. Als mensen last van vlees hebben dan is dat meestal bij het eten van varkensvlees. Je bent vrij om te eten wat je wilt maar het kan in je voordeel zijn als je bewuster met eten en drinken omgaat. Probeer het eens een maand en je zult merken dat je niet elke dag vlees nodig hebt. VLEES ARM eten kan dan ook een hulpmiddel zijn om een betere vertering te krijgen. Daarnaast zou een wereldwijde vleesarme consumptie voor het milieu een reuze stap voorwaarts zijn, omdat we dan meer dan 50% van onze huidige landbouwgrond niet gebruiken voor voedsel voor onze veestapel maar direct voor onszelf benutten. En logischerwijze zal onze veestapel dan ook veel kleiner zijn. De nadelen van onze grote veestapel kennen we allemaal.

Probeer niet teveel veranderingen in één keer door te voeren. Neem je hiervoor de tijd. Ook als je gaat inkopen. Plan de eerste keren dat je naar de winkel gaat 10 minuten meer tijd in om eens wat vaker op de ingrediëntenlijst van de levensmiddelen te kijken.

VITAMINE D is een vitamine die bijna elke cel in ons lichaam nodig heeft. Bijna iedere cel heeft een sensor voor vitamine D3. Helaas is de norm die aangehouden wordt voor vitamine D3 nog steeds te laag. Gelukkig is dit inzicht aan het veranderen en worden de voorgeschreven hoeveelheden Vitamine D3 verhoogd gegeven. Opeens verdwijnen allerlei klachten en voelen deze mensen zich veel energierijker en gelukkiger, kunnen beter slapen, etc. Het is na recent onderzoek gebleken dat de aanbevolen hoeveelheiden vitamine D3 die we dagelijks nodig hebben, in de maanden van mei t/m oktober 1.500 i.e. zijn en in de maanden van november t/m april 5.000 i.e. zijn. Vitamine D3 is net zoals magnesium een stofje dat op heel veel processen in ons lichaam een grote invloed heeft. Ik heb wel eens ergens gelezen dat je lichaam uit de winterslaap komt als je vitamine D3 gehalte op de goede norm is. Praat eens met je huisarts of je therapeut over dit thema. Wij komen te weinig buiten om zelf genoeg vitamine D aan te maken en als we dan al buiten zijn dan komen meestal alleen onze handen en ons gezicht in aanraking met de zon. Is er genoeg zon in de zomer, dan smeren we ons in met zonnecrème waardoor de aanmaak van vitamine D3 weer geremd wordt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je uren onbeschermd in de zon moet gaan zitten. Een half uur elke dag in de zon is voldoende en dan het liefst in de ochtend en de latere namiddag. Vitamine D3 neem je samen met vitamine K2. Tegenwoordig worden deze 2 al vaak in één supplement gecombineerd.

WERELDWIJD ZIJN ER MOMENTEEL 4 ERNSTIGE DEFICIËNTIES:
1 Vitamine A 2 Zink 3 IJzer en 4 JODIUM DEFICIËNTIE.

De JODIUM deficiëntie is de ernstigste. Volgens de WHO heeft 95% van de mensen op aarde dit TEKORT aan JODIUM. Volgens recente onderzoeken blijkt dat alle klieren in ons lichaam jodium nodig hebben en niet alleen de schildklier zoals tot enkele jaren geleden nog werd gedacht. De huidige Algemene Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) voor jodium, 170 microgram, die wordt aangehouden, is er om te voorkomen dat de mensen een krop (vergrootte schildklier) gaan ontwikkelen. Nu blijkt echter dat er veel meer organen (alvleesklier, speekselklier, pijnappelklier, de huid, maag, darm, baarmoeder, eierstokken, borsten, hypofyse etc.) jodium nodig hebben om goed te kunnen functioneren en dan zal de ADH voor jodium dus aangepast moeten worden. Helaas is dat nog steeds niet gebeurd.
U kunt zelf jodium supplementeren in de vorm van 5% Lugol Jodiumdruppels die u aan een glas drinkwater toevoegt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is lugol-jodium.jpg

Een druppel van 5% Lugol Jodium bevat 6,25 mg JODIUM ( zowel in de vorm van kaliumjodide als elementaire jodium). Het is wel belangrijk om de dosis heel langzaam op te bouwen. Volgens onderzoek dat de laatste 15 jaar gedaan wordt (Dr Brownstein, dr Abraham, dr Flechas) blijkt dat we dus meer Jodium nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Zij raden wel aan om dit rustig op te bouwen. Neem daarom de 1e week alleen maar een flinke slok van het glas met één druppel 5% lugol jodium. De 2e week neem je 2 slokken van het glas. De 3e week 3 slokken en de 4e week drink je het glas gewoon leeg. Let er altijd op hoe je systeem hierop reageert. Zeker als je met je schildklier al problemen hebt ga je het nog langzamer opbouwen. Doe dit is samenspraak met je therapeut en/of arts.
Die ene druppel per dag is de dosis die je langere tijd ( 4,5 of 6 maanden) kunt gaan inzetten. Als je voorraad aan jodium in je lichaam te laag is dan kun je na de eerste 4 weken van opbouwen je dosis van 1 druppel nog verder gaan verhogen tot enkele druppels ( 3,4 of 5). Deze dosis kun je dan 2, 3 of 4 weken gaan inzetten. Na deze 4 weken ga je weer terug naar die ene druppel per dag. Na het gebruik van een druppel per dag over langere tijd (4,5 of 6 maanden) kun je teruggaan naar 1x of 2x per week 1 of 2 druppels. Je kan dan ook langere tijd zonder omdat je weer een voorraad hebt aangelegd. Want we kunnen ook deels het gebruikte jodium in ons lichaam weer recyclen.
Of u kunt veel meer zeevis en zeewier (zoetwateralgen en zoetwater vis hebben bevatten nauwelijks jodium) gaan eten zoals de japanners dat doen. Zij krijgen gemiddeld 20 milligram/dag binnen. Maar dan moet u wel heel veel hiervan gaan eten. Bovendien is vis sterk belast met verschillende giffen zoals het artikel hier helemaal onderaan ook al aangeeft.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is jodium3.jpg

VITAMINE B12 is ook zo’n supplement waar we meer aandacht aan mogen geven. Best veel mensen hebben een probleem om vitamine B12 via hun darmen op te nemen. Hiervoor zijn verschillende oorzaken bekend oa. chronische maagklachten of darmoperaties. Om ervoor te zorgen dat je toch genoeg VITAMINE B12 binnen krijgt , is het aan te bevelen om een zuigtablet te nemen ipv bijvoorbeeld een capsule. Via je mondslijmvlies kan B12 dan wel opgenomen worden. Ook de dosis vitamine B12 die wordt aanbevolen is voor veel mensen te laag. Er zijn 2 vormen van B12 die wij het beste kunnen opnemen en gebruiken, methylcobalamine en adenosylcobalamine. Er is een klein boekje van Hans Reijnen over B12 waar je genoeg info kunt vinden. Daarin staat ook dat het belangrijk is dat vit B12 samen met Folaat/Foliumzuur (B11) genomen dient te worden.

 

Wij eten vis niet alleen omdat we dat lekker vinden maar ook omdat we gelezen of gehoord hebben dat visolie, OMEGA-3 belangrijk is voor onze gezondheid. Dat klopt helemaal maar zoals u in het geplaatste artikel bijna helemaal hieronder kunt lezen is hier direct een opslaan van gifstoffen in ons lichaam aan verbonden.
Een goed alternatief om toch voldoende OMEGA-3 binnen te krijgen als u vanwege de sterke gif belasting bij vissen, geen vis meer wilt eten, is om algenolie te gaan gebruiken als alternatief. Misschien wist u het niet maar visolie is zo gezond omdat vissen oa ook algen eten. Dan lijkt het dus ook niet onverstandig om gewoon de OMEGA-3 uit de bron te halen en algenolie te gaan gebruiken ipv visolie. Daarnaast is het ook nog eens zo dat visolie snel bederfelijk is. U merkt het misschien niet zo snel omdat de visolie in capsules verpakt zit maar zou u de visolie zonder capsules nemen dan zult u het veel sneller merken dat de visolie vaak ranzig is. Tegenwoordig worden algen gekweekt in km lange glazen buizen zodat gergarandeerd kan worden dat het water waarin gekweekt wordt, schoon is en blijft. Het kan dus van te voren en tijdens goed gefilterd worden. Dit proces geeft daardoor schone algen en schone algenolie. Lees dus aandachtig de verpakking en de website van de firma om uzelf ervan te overtuigen of dat ook gebeurd.

WATER DESINFECTEREN kun je doen met C-WATER zodat alle bacterien, virussen, schimmels en wat er nog meer in het water kan leven, onwerkzaam gemaakt wordt. Dit C-water kun je ook aan je 1000 liter IBC vat met regenwater toevoegen zodat ook hierin alle micro organismen onwerkzaam worden.
Je kunt het aan je eigen glas met gefilterd drinkwater toevoegen zodat je ook micro organismen vrij drinkwater hebt. Dit kun je meerdere keren op een dag herhalen. Je kunt het kopen maar ook zelf maken, dat is een stuk goedkoper.

Benodigheden: -Inmaakpot (1.5 – 2,o liter) -Wijnglas -Water 1 liter -Zoutzuur (4-5%) 50 ml -Natriumchloriet (25%) 40 ml -Maatbeker

1 Vul de inmaakpot met 1 liter water (het liefst met goed gefilterd water).

2 Plaats het wijnglas in de met water gevulde inmaakpot.

3 Schenk nu 50 ml zoutzuur (4-5%) in het wijnglas.

4 Aansluitend schenk je ook 40 ml natriumchloriet (25%) in het wijnglas.

5 Sluit de inmaakpot zo snel mogelijk zodat het gevormde gas niet kan ontsnappen.

De 2 samengevoegde vloeistoffen (worden donker bruin) vormen nu een chemische reactie waardoor het gelige gas gevormd wordt. Zet de inmaakpot in de koelkast en laat deze daar 3 a 4 dagen staan. Het gevormde gele gas is zwaarder dan lucht waardoor het naar beneden valt en oplost in het water. Omdat de temperatuur in de koelkast laag is kan het gele gas beter in het water oplossen. Als de reactie na 4 dagen afgelopen is, kan je het C-water overschenken naar kleinere donkere flesjes zodat het beschermd wordt tegen het daglicht. Let erop dat er niet teveel gas ontsnapt bij het overschenken. De donkere flesjes bewaar je ook in de koelkast. Zo kun je je eigen drinkwater desinfecteren, je hebt maar enkele ml nodig om een glas met drinkwater te desinfecteren. Dit C-water breekt ook glyfosaat af. De vloeistof die in het wijnglas (dat in de inmaakpot stond) overblijft kun je gebruiken om je wc te ontsmetten, deze gebruik je niet om het drinkwater te ontsmetten.

Iedereen heeft AANDACHT nodig. Geef je jezelf te weinig aandacht dan ga je dat aan anderen vragen want jouw lichaam/wezen heeft aandacht nodig. Iemand totaal negeren is het ergste dat je kunt doen, doe dit dan ook niet bij jezelf. Ga eens in een rustige omgeving zitten of liggen en ga met je aandacht IN je lichaam. Het maakt niet uit waar, je buik, je borstkas, je ademhaling, je bekken, je onderrug, je hart of je hoofd. Probeer met je aandacht in dat deel te blijven en laat je niet afleiden door gedachten. Gebeurt dit wel dan ga je opnieuw weer met aandacht naar die plaats terug. Probeer je bewust te worden WAT je voelt en WAAR je het voelt. Geef er geen oordeel over, het is alleen maar voelen en waarnemen. Hoe vaker je dit doet hoe makkelijker dit gaat. Je zult merken dat, dit deel van je lichaam waar je aandacht is op den duur warmer wordt. De doorbloeding wordt hier dus beter. Daardoor worden de afvalstoffen beter weg getransporteerd en de voedingsstoffen beter erheen gebracht. Dit proces, de chemotaxis, wordt ook het zelf helend vermogen genoemd. Doe je dit ook op een plaats waar je klachten hebt dan zul je merken dat deze daardoor kunnen verdwijnen of verschuiven naar een andere plaats. Waar je dan op dezelfde manier weer met je aandacht naar toe kunt gaan. Sommige noemen dit MEDITATIE, andere noemen het bij jezelf komen. Het maakt niet uit hoe het genoemd wordt. Je zult merken dat het je goed doet. Het moeilijkst is om dit in de dagelijkse bezigheden te kunnen blijven doen. Het is wel een mooie uitdaging om het te proberen. Dat is naar mijn mening de reden waarom we pijn voelen. Je lichaam geeft aan waar jouw aandacht op dat moment nodig is om te kunnen helen. Daar waar jouw aandacht naar toe gaat daar gaat ook jouw energie naar toe. Ben je met je aandacht dus veel buiten jezelf dan gaat er dus veel energie verloren. Jouw energie kun je dus daar naar toe sturen waar jij zelf wilt dat deze aanwezig is. Jij kunt dus zelf richting geven aan jouw eigen stroom van energie. Ik zou dus zeggen gebruik het dan ook grotendeels voor jezelf.
Zoals hierboven al eens beschreven, heeft je AANDACHT een positieve invloed op jouw lichaam. Omgekeerd geldt dan ook dat geen aandacht voor jezelf een negatieve invloed heeft. Net zoals bij positief denken, kunnen we deze innerlijke kracht  gebruiken om ons goed en gezond te voelen. Sommige mensen zeggen dan; ‘maar dan houd ik mezelf toch voor de gek, dat is een PLACEBO effect’. Als je het zo ziet, dan kun je in een adem ook zeggen, dat als ik deze kracht niet gebruik je jezelf ook voor de gek houdt maar dan in negatieve zin. Dan is het geen PLACEBO effect maar een NOCEBO effect. Bij een nocebo effect laat je dus de mogelijkheid om jezelf positief te beïnvloeden, achterwege. Dat zou heel jammer zijn, want voor deze mogelijkheid  heb je van niemand hulp nodig en dit is helemaal gratis, elke minuut van de dag voor jezelf beschikbaar. Nog een faktor die een behoorlijke invloed op u kan uitoefenen is het tv kijken en zeker het 20.00 uur journaal. Bijna iedereen merkt dat al die negatieve berichten ons geen goed doen. Probeer het eens een week of 6 en u zult zeker het verschil gaan voelen. Er zijn al heel veel mensen die u voorgegaan zijn met thema en die zich er veel beter bij voelen.

Hierboven werd al het belang van MAGNESIUM aangekaart. Ook voor magnesium geldt dat bijna elke cel een sensor voor magnesium heeft. Ook hier zien we geregeld dat er een tekort is aan magnesium. De beste manier om weer genoeg magnesium binnen te krijgen is via de huid. Magnesium neem je via je huid beter en gemakkelijker op als de orale inname. Hiervoor kun je magnesium olie gebruiken. Deze smeer je aanvankelijk dagelijks op je huid  en na plusminus een maand kun je dit gaan verlagen naar 2 à 3 keer in de week. De flesjes hebben een spraydop en hiermee kun je goed de hoeveelheid bepalen. De eerste maand neem je dagelijks per 10 kg lichaamsgewicht 2 x één spray van de fles. Daarna kun je de dosis zelf bepalen afhankelijk van de klachten en is de norm van één spray per 10 kg  lichaamsgewicht al voldoende.                                                                                                                             Magnesium olie kun je ook heel goed zelf maken :                                                                                               

Je mengt 425 gram magnesiumchloriet vlokken in één liter water en je hebt al magnesiumolie.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Het tekort aan magnesium ontstaat meestal als er bestrijdingsmiddelen (oa Glyfosaat) in het eten zitten. Bestrijdingsmiddelen binden heel sterk mineralen en voornamelijk magnesium. Op het moment dat je ervoor zorgt dat je veel minder bestrijdingsmiddelen binnen krijgt lost zich ook meestal het probleem van het magnesiumtekort vanzelf op. Je kunt ook 2 volle handen magnesiumvlokken in een volle badkuip gooien voordat je gaat baden. Koop dan wel een grote zak met meerdere kilo’s magnesiumvlokken, dan zijn de vlokken heel wat goedkoper.

ELEKTRO SMOG. Dat is een thema waar nogal eens over gelachen wordt, als het ter discussie komt. Daar zijn echt al zoveel onderzoeken naar gedaan die eenduidig aantonen welke gevolgen dit heeft voor ons. Deze onderzoeken hebben in de jaren 80 al aangetoond dat het gevaarlijk is. In landen als Frankrijk en Italië is er op vele scholen al een WIFI verbod. In Duitsland heeft de staat Bayern ook WIFI verbod op vele scholen. Hieronder vindt je een link waar je een lezing kunt volgen met voorbeelden en feiten, feiten en nog eens feiten over straling. In een universiteit in Duitsland kwamen studenten er per toeval achter dat als ze in een kooi van Faraday proeven moesten uitvoeren, ze na enige uren geen klachten meer hadden. Buiten de kooi kregen ze weer last van verschillende symptomen. Zodra ze weer in de kooi aan het testen waren en ze daardoor niet meer blootgesteld werden aan de straling verdwenen deze symptomen na een tijdje weer.
Schimmels geven continu sporen en gifstoffen af. Deze hoeveelheid is eenvoudig meetbaar. Zet je deze schimmels in een wifi stralingsveld dan gaan ze 600x meer sporen en gifstoffen afgeven. Ze voelen zich bedreigd en gaan voor nageslacht zorgen. Ook zullen deze schimmels zich sneller gaan vermeerderen omdat er veel meer sporen vrijkomen. Ook dat kun je heel gemakkelijk zien als we aardbeien in een wifi stralingsveld zetten. Er ontstaat veel sneller schimmelvorming.
We weten ook dat wij allemaal schimmels in ons lichaam meedragen, de een wat meer als de ander. Ze hebben ook een bepaalde functie. Normaal gesproken leven wij in een symbiose met deze schimmels net zoals met bepaalde bacterien in ons lichaam. Je kunt je zeker wel voorstellen dat er in ons hetzelfde kan gebeuren als wij continu in een wifi stralingsveld aanwezig zijn….

Tijdens onze nachtelijke ‘rust’ kan ons gehele systeem bijkomen en opladen. Dat is een heel belangrijke periode die we echt in de basis nodig hebben. Om echt goed en ongestoord te kunnen bijkomen en opladen is het belangrijk dat er geen storende wifi straling aanwezig is. Hoe makkelijk is het om je wifi voor de nacht al uit te schakelen als je deze toch niet nodig hebt. Van 22.00 uur tot 7.00 uur heb je immers geen wifi nodig waarom zou je deze aanlaten staan. Mensen die weinig energie hebben merken dat meestal het beste. Laten ze ’s nachts de wifi aan dan zijn ze in de ochtend minder fit dan als de wifi gedurende de nacht is uitgeschakeld. Ook dit is weer helemaal gratis.
Het effect zou nog sterker zijn als je aangrenzende buren hiervan ook op de hoogte zijn.
Er zijn zelfs ECO routers die pas wifi 100% gaan uitstralen als je er naar vraagt. De rest van de tijd stralen ze maar 10% sterke wifi uit. Alleen op het moment dat jij via je telefoon of computer het internet ingaat, gaat de ECO router 100% uitzenden.
Als je geen kraanwater nodig hebt draai je gewoonlijk ook je kraan dicht. Je laat je kraan niet de hele tijd lopen als je het water op dat moment niet nodig hebt. Ook je verlichting zet je meestal uit als je het niet meer nodig hebt. Ook deze laat je niet de gehele nacht branden. Het is even een andere mindset.

Hier nog een link over de feiten van straling ( wifi, mobiele telefoon of de smart meter )

https://gezondheidenvoeding.nl/elektromagnetische-straling/lage-niveaus-straling-wifi-mobiele-telefoons-slimme-meters-gevaarlijk/

Overzicht van alle hierboven opgesomde BASIS BEHOEFTEN:

Gluikel weglaten (zuivel, gluten en suikers)              
E-smog verlagen (wifi ’s nachts uit)                                
Biologisch eten                                                                    
Vit D3 icm K2                                                                       
B12  icm Folaat                                                                  
Omega 3                                                                               
Jodium                                                                                  
Magnesium                                                                         
Tijd voor Jezelf
Zuiver drinkwater
Vleesarm eten
Voldoende dagelijkse Rust
Voldoende vezels (salade, fruit, (rauwe) groente)
Voldoende Beweging genietent in de buitenlucht
AANDACHT VOOR JEZELF – JEZELF VOELEN

Alle hieboven genoemde aandachtspunten vormen een basis waarmee je een heel groot deel van je vitaliteit- en gezondheidsgevoel kunt bepalen. Dit zijn BASIS behoeften voor een vitaal leven.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Een ander aandachtspunt zijn DARMSPOELINGEN. Hierboven werd het al kort benoemd. Deze kunnen een grote hulp zijn voor een beter functioneren van je darm. Het is niet meer perse nodig dat je een darmspoeling buitenshuis moet ondergaan.Tegenwoordig is het veel gemakkelijker om een darmspoeling bij jezelf toe te passen. Er zijn klysma pompen ( 65 of 85 cm) te koop die je op een rectale tube (40 cm) aansluit waarmee jezelf lauwwarm water met evt bijvoegingen in je dikke darm kunt pompen. Deze rectale tubes zijn heel dun (0,8 cm) en zo dus makkelijk anaal in te brengen. Het andere uiteinde van de klysma pomp ligt in het water en door voorzichtig op het pompje te knijpen kan je het water geleidelijk en gecontroleerd je darm inpompen. Een darmspoeling kan een extra mogelijkheid zijn om van bepaalde darmproblemen verlost te worden. Het gebeurt ter ondersteuning van of in combinatie met een andere therapie. Bespreek wel met je therapeut hoe jij en wanneer jij deze het beste kunt uitvoeren.

Klysma Pomp 65cm | Discreet verzonden | Klysmashop.nl                                                       Rektalkatheter/Darmrohr CH22 - 10 Stück

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

GLYFOSAAT is een gif uit een bestrijdingsmiddel dat in de landbouw wordt gebruikt. Bij velen van ons wordt glyfosaat al in de urine aangetoond en zelfs al in de moedermelk. Al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt met dit middel gewerkt. Het is al te vinden in het regenwater en zelfs in het drinkwater. Het komt ons lichaam voornamelijk binnen via het brood dat wij eten. Het meeste vinden we in de tarwe. Daarom zijn velen al geholpen als ze geen tarwe (brood, pasta, gebak, koekjes) meer eten. Ga je zelfs nog een stap verder en laat je de gluten ook weg dan kun je nog meer glyfosaat buiten je lichaam houden. Bij mensen die glutenvrij gaan eten, verdwijnen de klachten (buikklachten, spierklachten, vermoeidheidsklachten) die zij al jaren hadden. Dit is zeer waarschijnlijk terug te voeren op het feit dat ze veel minder glyfosaat binnen krijgen. Deze mensen werd aangeraden om een glutentest te laten uitvoeren om de oorzaak aan te kunnen tonen. Maar daaruit bleek meer dan eens dat zij niet reageerden op de gluten. Zij vroegen zich dan ook met gegronde reden af hoe dit mogelijk was, want op het moment dat ze stopten met het eten van gluten verdwenen na enkele weken de klachten. En toch werd er in de test niet aangetoond dat dit door de gluten kwam. Nu weten we dat de klachten waarschijnlijk door het bestrijdingsmiddel glyfosaat werden veroorzaakt. In het geheel gezien is het raadzaam om biologisch brood en pasta te kopen om zo min mogelijk giffen via je eten binnen te krijgen. Glyfosaat geeft bij de mens veranderingen in de eiwitsynthese en daardoor heeft het dus op vele plaatsen in het lichaam een destructieve invloed. Het geeft veranderingen in de eiwitprocessen in de darm, in de lever, in de spieren en zelfs in de hersenen. Kijk en luister maar eens naar de onderstaande video…


Hieronder staat een link over een documentaire over het bestrijdingsmiddel, glyfosaat, van de firma Monsanto, inmiddels overgenomen door het duitse bedrijf Bayer. Het is een 41 minuten durende film over feiten die je ogen zullen openen over dit thema.

Het middel CDS (is een water desinfekteerder) kan glyfosaat ongedaan maken.
Het is ook mogelijk om dit zelf te maken. Zie hierboven bij C-water.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Je ZELFGEMAAKTE TANDPASTA maak je van kokosolie met baking soda. Vul een klein schaaltje met kokosolie en voeg 4 a 5 theelepels met baking soda toe en meng het goed. Handig is het om het mengsel 2 minuten in de vriezer te zetten zodat het stroperiger wordt. Dan nog een keer roeren en de baking soda kan dan niet op de bodem zakken. Naar eigen keuze kun je ook nog zeoliet en/of bentoniet eraan toevoegen. Als laatste kun je nog druppels etherische olie naar smaak toevoegen. Met een kleine schraper kun je je eigen natuurlijke tandpasta dan op je tandenborstel verdelen. Dit is dan een natuurlijke tandpasta zonder chemische toevoegingen. Via je mondslijmvlies neem je namelijk heel gemakkelijk alle chemische toevoegingen in je lichaam op. Denk maar eens aan het tabletje onder de tong, dat gaat heeeeel snel.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Je ZELFGEMAAKTE SHAMPOO maak je van 5 a 6 theelepels baking soda (natrium bicarbonaat) samen op te lossen met een zelf te bepalen hoeveelheid geraspte biologische zeep in 1 liter water. Je zou ook nog 1 of 2 theelepels borax poeder erbij kunnen mengen. Probeer het eens. Je kunt het ook afwisselend gebruiken met shampoo uit de winkel, zo kun je er aan wennen.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

BORAX water maak je door 1 volle koffielepel borax poeder in een glazen 1/2 liter fles te mengen met 1/2 liter lauw/warm water, het liefst weer gefiltert water. Dit goed schudden en even laten staan. Het poeder heeft even nodig om op te lossen. Boraxwater bevat borium. Dit mineraal, borium is oa heel belangrijk bij onze bothuishouding. Borium zit helaas te weinig in ons voedsel. In ons lichaam vinden we een concentratie borium in onze bijschildklieren en deze regelen onze bothuishouding.
Gebruik van deze zelf gemaakte oplossing dagelijks 1 eetlepel die je aan een glas water toevoegt. Het is aan te bevelen om deze hoeveelheid eerst op te bouwen. Begin de 1e week met 1 theelepel, de 2e week met 2 theelepels en de 3e week neem je 3 theelepels (3 theelepels is ongeveer hetzelfde als 1 eetlepel).

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Ook MSM kun je dagelijks gebruiken. Gebruik dagelijks een volle koffielepel MSM poeder. Meng het in een glas water.
De combinatie van MSM met borax kan effect hebben op de gewrichten ( artrose, artritis )

___________________________________________________________________________________________________________________________________

De orale chelatietherapie met DMSA en EDTA

De chelatiemiddelen DMSA en EDTA ( merk: Supersmart ) kunnen heel goed metalen binden zeker de toxische metalen (kwik, lood, cadmium, nikkel, arsenicum) als ook de goede metalen (ijzer, zink, selenium, koper, magnesium). Door de slechte metalen er uit te halen en de goede achteraf weer toe te voegen, hebben we uiteindelijk als resultaat dat de storende metalen verdwenen zijn. Je begint eerst met een doosje DMSA capsules, aansluitend ga je dan verder met een doosje EDTA capsules.

Voldoende water drinken:

We nemen 3 keer per week op 3 opeenvolgende dagen een half uur voor het slapen gaan de capsule(s) met een vol glas water. Begin de 1e week met 1 capsule per avond, 3 dagen lang. De 2e week neem je 2 capsules per avond gedurende 3 dagen en de 3e week neem je er 3 per avond. Deze dosis kun je dan blijven gebruiken tot het doosje leeg is. Zo heb je een rustige opbouw en kun je invoelen wat er in je lichaam gebeurt. Net voordat je naar bed gaat neem je een 2e glas water. Voldoende water drinken is hierbij belangrijk omdat je nieren ervoor moeten zorgen dat alle gebonden toxische metalen uit je lichaam verdwijnen. Midden in de nacht drink je je 3e glas water en meteen als je ’s morgens wakker wordt neem je het 4e glas water.

Let op je supplementen.

 Gedurende 3 opeenvolgende dagen neem je de DMSA of EDTA capsules zoals hierboven beschreven.  Omdat ook de goede metalen verwijdert worden, moeten deze weer voldoende aangevuld worden. De resterende 4 dagen van de week neem je daarom de (combi) multi mineralen ( ijzer, selenium, koper, magnesium, chroom ). Deze 4 dagen kun je ook nog de vloeibare chlorofiel innemen om verder te ontgiften. Verder is het belangrijk dat je 3 uur voor de inname van de chelatiecapsules ook niets meer eet.

Voorbereiding van je nierensysteem:

Voordat je de chelatiemiddelen gaat gebruiken is het aan te raden om 2 weken van te voren al regelmatig nier/blaas thee te drinken, Solidago capsules (guldenroede), reneel druppels te nemen of nierenfrequenties in te zetten. Zodat je nieren goed uitgerust en voorbereid zijn.

Opbouw:

Begin bij de 1e en 2e keer dat je de capsules inneemt maar met 1 capsule en neem waar, hoe jij je de uren daarna voelt. Als het voor jouw goed voelt verhoog daarna het aantal capsules naar 2 of 3 per inname (zowel voor de EDTA als voor de DMSA). Je kunt ze later ook combineren.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

NATUURLIJKE OOGDRUPPELS

Dit is een combinatie van isotonisch zeewater gemengd met DMSO.

Combineer het zo dat je een 3% DMSO plossing krijgt. Dus 97 ml isotonisch zeewater mengen met 3% zuivere DMSO. Doe dit in een schoon pipet flesje en druppel het dagelijks 1, 2 of 3x.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Je eigen natuurlijk antibioticum maken. Ik spreek zelf liever van een natuurlijke IMMUUN BOOSTER. Vul een glazen fles voor 75% met biologische appelazijn. Snij biologische ui, knoflook, kruidnagel, gember, mierikswortel, kurkuma en chili’s klein en voeg deze naar eigen verhouding bij de appelazijn. Tevens nog zwarte peperkorrels plat wrijven en toevoegen. Laat dit geheel 2 a 3 weken staan (wel elke dag even schudden) en neem hiervan dan, nadat je het gefilterd hebt, dagelijks 1 eetlepel.
Je kunt het ook aan je eten toevoegen, het geeft het eten een extra smaak.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

NATUURLIJKE ANTI PARASITAIRE MIDDELTJES

– Neem dagelijks 1, 2 of 2 kruidnagels in je mond. Eerst 10 minuten erop sabbelen daarna fijn kauwen en afslikken.

– Zwarte walnoot tinctuur.

-Oregano olie.

-Neem bladeren.

Dit zijn enkele basis mogelijkheden tegen parasieten. Er zijn natuurlijk nog veel meer en sterkere mogelijkheden maar die worden als het nodig is tijdens jouw therapie besproken. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________

VITAMINE C

Vitamin C

Tegenwoordig zijn wij ervan overtuigd dat wij geen vitamine c tekort meer kunnen hebben.

In de tijd van de VOC hadden veel matrozen scheurbuik als ze langer op zee waren. Het was een tekort aan vitamine c, de oplossing was om ervoor te zorgen dat er voldoende groente en fruit aan boord was voor deze lange reizen. Vitamine c ruimt veel vrije radicalen op en sterkt ons bloedvatenstelsel.

Omdat wij zoveel groente en fruit dagelijks tot onze beschikking hebben, zijn wij ervan overtuigd dat dit ons niet meer kan gebeuren. Dat is natuurlijk ook wel zo maar we vergeten dat wij tegenwoordig ook meer last hebben van de vrije radicalen omdat er meer gifstoffen in onze wereld en daardoor ook in ons aanwezig zijn. Dit geeft dan meer vrije radicalen in ons systeem. Daardoor hebben we dus ook meer vitamine c nodig. We verbruiken dus meer vitamine c omdat er zoveel vrije radicalen in ons aanwezig zijn. Als voorbeeld noem ik het vele tandbloeden dat mensen hebben ( een van de symptomen van scheurbuik zijn tandbloedingen en daardoor loszittende tanden). Als ik de mensen adviseer om meer vitamine c te nemen dan zie je al snel dat het tandbloeden minder wordt of verdwijnt en tanden weer vaster gaan zitten. Jouw darmen bepalen hoeveel vitamine c je nodig hebt. Als je diarree krijgt dan weet je dat je grens bereikt is. In het bekende boek van dr Levi over vitamine c kun je lezen hoeveel positieve ervaringen er zijn bij hogere dosis vitamine c.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

FULVINE ZUUR (Chilajit)


Fulvine zuur is een groot onderdeel van shilajit. Fulvine zuur heeft zowel gelijktijdig een ontgiftende functie, opruimen van gifstoffen uit je lichaam, als ook voedende functie, het leveren van alle benodigde mineralen aan het lichaam.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

KLACHTEN agv BIJWERKINGEN MEDICIJNEN

Als je al langere tijd klachten hebt die niet willen verdwijnen is het ook een optie om jezelf eens af te vragen of het evt. bijwerkingen kunnen zijn van de medicijnen die u gebruikt. Het komt zeer geregeld voor dat de oorzaak van je klachten in het gebruik van bepaalde medicijnen ligt. Raadzaam is dit met je huisarts te bespreken en evt een ander medicijn te gebruiken met dezelfde werking en te observeren of de klachten verdwijnen. Een andere optie kan zijn om het medicijn, onder begeleiding van een arts, tijdelijk weg te laten. Zo kun je snel en veilig bepalen of de klachten gerelateerd zijn aan je medicijn gebruik. Wist u trouwens dat er jaarlijks vele duizenden mensen sterven aan medicijnen en medisch handelen en dat dit in het geheel maar weinig aandacht krijgt. Hieronder vindt je een kort filmpje over dit thema.

Onder deze tekst vindt je ook een recente link naar een interview over de gevolgen van gebruik van medicijnen en de rol van de farmaceutische industrie hierin. Dit interview is van 4 juli 2020 en werd gerealiseerd door

CAFE WELTSCHMERZ

Titel: De duistere praktijken van de farmaceutische industrie!

_https://www.youtube.com/watch?v=D5Wnmhu8_5c__

___________________________________________________________________________________________________________________________________

VERDUBBELING KWIKNORM IN VISSEN

De Europese Commissie heeft een plan om de toegestane hoeveelheid kwik in vis te verhogen voorlopig ingetrokken. Dat blijkt uit een rapport van een eerdere vergadering dat de Commissie vorige maand publiceerde. Eerder werd een voorstel ingediend om de toegestane limiet te versoepelen, omdat roofvissen in de praktijk de norm vaak overschrijden.

Consumenten krijgen het giftige metaal kwik met name binnen door de consumptie van vis. De hoeveelheid kwik kan sterk verschillen per soort, maar vooral roofvissen als tonijn en zwaardvis zijn vaak sterk vervuild. Het kwik komt met name uit de industrie en chemische bestrijdingsmiddelen. Via natuurlijke kringlopen komt het in zee terecht, waar het zich ophoopt in het weefsel van vissen.

In 2015 stelde de Europese Commissie voor om het maximaal toegestane kwikgehalte in vis te verdubbelen, van één tot twee milligram per kilo. Daar lijken vooral economische belangen achter te zitten. Bepaalde vissoorten zijn vaak sterker vervuild dan de norm toelaat, waardoor aanzienlijke delen van de vangst niet op de markt gebracht kunnen worden.

Foodwatch kwam destijds in actie tegen de plannen van de Commissie, en verzamelde in Nederland en Duitsland meer dan 77.000 handtekeningen tegen het voorstel. “We zijn opgelucht dat de verdere versoepeling van de grenswaarden voor kwik nu van tafel is,” meldt de voedselwaakhond. “Foodwatch zal dit soort voorstellen voor versoepeling van onze voedselveiligheidsstandaarden scherp in de gaten blijven houden.”

Wil je meer weten over visserij en normen en certificaten dan is de documentaire ‘Seaspiracy’ op netflix een hele goede Wake-up .

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

VERWIJDEREN VAN DE BIOFILM IN JE DARMEN

Alweer een heel belangrijk aspect om je gezondheid te verbeteren is het verwijderen van je BIOFILM uit je darmen. Deze biofilm geeft bescherming aan parasieten die bij ons allemaal in de darm aanwezig zijn. Als mensen een GOEDE parasietenkuur ondergaan en deze worden uitgescheiden, dan kun je zien hoeveel beestjes er in onze darm aanwezig zijn.

Net zoals er in waterleidingen een slijmerige biofilm aanwezig is (zie foto), is dit ook het geval in onze darm. Als er in onze waterleidingen een biofilm aanwezig is, kun je er ook vrijwel zeker van uit gaan dat er parasieten in deze laag aanwezig zijn.

Ook onze tandplak is een BIOFILM maar dan in onze mond. Hierin zitten vele parasieten verborgen (bacteriën) die zich op deze manier beschermen en zo kunnen overleven. Deze biofilm wordt door de aanwezige bacteriën zelf gevormd. Daarom is het zo belangrijk om deze beschermlaag dagelijks weg te poetsen.

Deze BIOFILM en de daarin aanwezige PARASIETEN is een thema die voor heel veel mensen een onwerkelijk thema is. We willen bij onszelf deze voorstelling niet toelaten. Heel begrijpelijk toch.

Met een efficiënte therapie kunnen we deze BIOFILM gemakkelijk verwijderen. Ikzelf vindt het altijd heel mooi om mee te maken hoe groot de verandering is, die plaatsvindt bij mensen waar de BIOFILM uit de darm verdwenen is. (Biofilm uit je darm verwijderen kan met een darmreinigingskuur)

www.volkskrankheit-parasiten.org

Via bovenstaande link kom je op een website waar veel foto’s, ervaringen en onderzoeken staan wat betreft biofilm en parasieten.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

VERVUILINGEN


Als je rijst eet is het aan te bevelen om deze voordat je het gaat eten eerst 4 of 5 keer te wassen zodat alle niet gewenste stoffen er grotendeels uitgewassen worden. De meeste rijst is namelijk flink belast met stoffen (zware metalen) die we niet willen eten.
Je kunt de avond van te voren de GEWASSEN RIJST zelfs in een glazen pot doen en deze geheel vullen met zuiver water. Daarna voeg je een capsule probiotica eraan toe. De probiotica capsule kun je openen en dan aan de rijst en het water toevoegen. De toegevoegde bacteriën zullen deels al stoffen gaan omzetten.
Let verder op dat je geen/duidelijk minder E-NUMMERS, SMAAKVERSTERKERS, GIST, ASPARTAAM, FLUOR (tandpasta), TRANSVETTEN (transvetzuren) tot je neemt.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ATOMBROT : GLUTENVRIJ BROOD ZELF BAKKEN EN MAANDEN HOUDBAAR

Gebruikonderstaande link om de video over glutenvrij brood te bekijken.

_______________________________________________________________________________________________________________________

BLAUWE BESSEN TAART (glutenvrij en zuivelvrij)

Bodem:

 • 60 gr amandelen (geweekt 8-12 uur)
 • 70 – 80 gr dadels
 • 1 snufje zout

Alles in de blender en de massa vastdrukken in een ronde bakvorm (doorsnede ca 17 cm)

Beleg:

 • 180 gr cashewmassa
 • klein beetje citroensap
 • 60 gr gesmolten kokosolie
 • 40 gr zoetmiddel (ahornsiroop, xylith of dadelsiroop)
 • 125 – 150 gr vers fruit (blauwe bessen, bramen of frambozen)

Cashewmassa = 180 gr cashewnoten fijn malen, voeg hierbij wat water en voeg een kleine portie probiotica. Laat het een nacht inwerken voordat je het gaat gebruiken.

Alles in de blender en de massa over de bodem verdelen en dan een nacht in de koelkast stevig laten worden.
SMAKELIJK

______________________________________________________________________________________________________________________

ZOETE AARDAPPEL SALADE ( 4 personen )

Ingrediënten:

 • 1 kg zoete aardappel
 • 3 el extra vierge olijfolie
 • zeezout naar smaak
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 2 rode uien
 • 350 gr broccoli
 • 3 tenen knoflook
 • 150 gr cocos yoghurt
 • 4 flinke eetlepels mayonaise
 • 1 EL citroen
 • 1 EL dille fijngesneden
 • 2 EL bieslook fijngesneden
 • peper naar smaak

Voor over de salade

 • 80 gr grofgehakte amandelen
 • 50 gr pijnboompitten

Bereiden:
1) Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 bij 2 cm.

2) Schep de blokjes in een flinke ovenschaal en voeg de olijfolie en wat zeezout toe. Roer dit goed om , zet de schaal in de oven en roer de aardappelblokjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat het hierna afkoelen.

3) Snijd ondertussen de paprika’s, uien en broccoli in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Kook de broccoli beetgaar en spoel af met koud water.

4) Pak een mengkom en voeg hier de knoflook, samen met de yoghurt, mayonaise, citroensap en de kruiden aan toe en meng dit tot een dressing. Breng op smaak met peper en zeezout.

5) Voeg vervolgens de gesneden paprika’s, uien en broccoli toe, samen met de zoete aardappelblokjes en meng dit goed door de dressing heen.