Consult

Allereerst maken we, meestal telefonisch, een 1e afspraak. Telefonisch ben ik de gehele dag van 8.00 uur tot 20.00 uur te bereiken.

Dit 1e consult beginnen we met een vraaggesprek, zodat ik een overzicht krijg van het klachtenbeeld, de doorlopen geschiedenis en uw voedingspatroon. Daarna vindt er een uitgebreid onderzoek plaats waardoor ik al een globaal inzicht krijg in wat ik voor u kan betekenen.

Samen met de gegevens uit het vraaggesprek en het onderzoek kan ik dan voor mij een voorlopig plan opstellen voor de behandeling.

Aansluitend vindt tijdens dit 1e consult ook al de 1e behandeling plaats.

Als afsluiting bekijken  we de bevindingen en gaan we samen bespreken hoe we uw hulpvraag het beste kunnen beantwoorden.

Bij het 2e consult, welke meestal binnen 2 weken gepland wordt, bekijken we eerst uw persoonlijke ervaringen van en na de 1e behandeling. Tevens bespreken we het verloop van de voedingsveranderingen, de evt. uitgevoerde oefeningen en de reacties op het innemen van kruiden en supplementen waarna we overgaan tot de behandeling.

Deze eerste 2 consulten kunnen elk één uur in beslag nemen. De verdere behandelingen nemen minder tijd in beslag en duren meestal tussen de 30 en 40 minuten.

Als de aanbevolen adviezen voor 100 % worden opgevolgd, zorgt dit ervoor dat we veel sneller de volgende stap in het behandelplan kunnen maken.

 

Als u goed op de behandelingen reageert dan worden de tijden tussen de afspraken langer.

Er kan een reactie op de behandeling volgen in de vorm van spierpijn, korte vermoeidheid, het koud hebben tot en met kouderillingen. Dit kan tot 2 dagen aanhouden. Ongerust hoeft u zich daar niet over te maken want dit zijn normaal fysiologisch te verklaren reacties. Meestal gebeurt dit niet, maar het kan plaatsvinden.

Het is verstandig om het eerste uur na de behandeling niet te veel te doen en uw rust te nemen. Verder is het aan te raden om voldoende water en thee te drinken na de behandeling waardoor er ook minder kans op behandelingsreacties zijn.

Voor een osteopatisch consult heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Desalniettemin is het belangrijk dat u uw klachten altijd met uw huisarts bespreekt want een open en vertrouwde relatie met uw huisarts, net als met andere behandelaars, is van groot belang voor uw gezondheid!!!